Gezonde school

De Regenboog; een gezonde school!

De Regenboog is een gezonde school. Dit houdt in dat we gezond gedrag belangrijk vinden.  We besteden aandacht aan de thema's: voeding, sporten en bewegen, welbevinden en sociale veiligheid. In het kader van gezonde voeding hebben we onder andere de gruitdagen. Deze dagen vinden we erg belangrijk en daarom promoten we deze dagen door in de periode tussen herfstvakantie en voorjaarsvakantie op woensdag, donderdag en vrijdag gratis schoolfruit te verstrekken tijdens de kleine pauze.Deze actie valt onder het gesubsidieerde traject EU-schoolfruit. De overige weken krijgen de kinderen ook gratis schoolfruit! Dit betalen we door structurele inzamelingsacties van kleding, cartridges en pennen.

Voor het tussendoortje tijdens de ochtendpauze bieden we kaders aan die in het onderstaande schema zijn opgenomen. Ook voor de lunch hebben wij kaders. Wij vragen u de verantwoordelijkheid te nemen om bij de invulling van de lunch deze kaders te hanteren:

We eten in een rustige sfeer waarbij het voor alle kinderen mogelijk is een passende hoeveelheid te kunnen eten.

De basis van de lunch bestaat uit (bruine) boterhammen die zoveel mogelijk belegd zijn met beleg zonder suiker, bijv. magere vleeswaren, magere kaas, appelstroop, pindakaas, vis en ei. Broodvervangers zoals neutrale rijstwafel, volkoren knäckebröd, roggebrood of een krentenbol zijn een gezond alternatief voor een boterham.
Als extra kan groente of fruit worden toegevoegd of een ander verantwoord extraatje
Snoep bij de lunch wordt niet toegestaan

We adviseren zoveel mogelijk water, thee, halfvolle melkdranken of dranken zonder suiker.

Klik hier voor ons voedingsbeleid

Klik hier voor de flyer met richtlijnen

Rookvrije school

Algemeen

Albero heeft rookvrije scholen. Dit betekent dat roken in de schoolgebouwen en op het schoolplein niet is toegestaan.

Op de scholen

Het is voor leerlingen verboden om te roken en om alcohol te nuttigen op school. In de schoolgebouwen en op de schoolpleinen is roken verboden. Voor volwassenen geldt dat roken verboden is in aanwezigheid van leerlingen. Wanneer men toch wil roken, zal dit op een plek dienen te gebeuren, waar leerlingen dit niet kunnen zien en die buiten de rookvrije ruimte valt.